Leverpakking

De lever is een zeer gecompliceerd orgaan. Hij filtert elke 24 uur meer dan 600 liter bloed en kan alles verwerken en gifvrij maken wat we via de spijsvertering binnen krijgen.

We zouden beter voor onze lever zorgen als we beseffen hoe belangrijk dat orgaan voor onze gezondheid is. Een goed functionerende lever kan ons voor ernstige ziekten behoeden; zoals kanker, reuma, artritis en andere welvaartsziekten.

De lever moet vergif verwijderen, neutraliseren en allerlei trucs toepassen om beschadigingen tot een minimum te beperken. Onder vergif versta ik een stof die de normale lichaamsfuncties in belangrijke mate verstoort en tijdelijke of blijvende schade aanricht of zelfs de dood veroorzaakt.

Alles wat ons lichaam schade toebrengt zou je vergif kunnen noemen. Je kunt ook spreken van geestelijke of psychische vergiften. Kijk maar wat het vergif “ergernis” met ons doet; alles wat ons ergert kan ons ook schade toebrengen. Denk maar aan het spreekwoord: Zeggen wat je op je lever hebt.

Een leverpakking bestaat uit een papje van water en groene klei met hieraan toegevoegd enkele druppels rozemarijn (essentiële olie). Dit wordt op een katoenen doek verdeeld en wordt op de lever gelegd, daarover heen komt een opgevouwen handdoek. U wordt toegedekt met een warm plaid.

De lever gaat nu ontgiften en zorgt voor de afvoer van de toxines. Dit kan een vieze smaak in de mond geven, maar ook een hele diepe ontspanning en een gewelddadig gevoel in de buik. U gaat ook beter de geestelijke indrukken transformeren. Negatieve informatie omzetten in positieve gedachten en creativiteit.

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten, en tijdens de leverpakking krijgt u een ontspannende voetenmassage.

Na de leverpakking moet u veel drinken om de lever en de nieren te helpen om de afvalstoffen af te voeren en dit kan bestaan uit mineraalwater (zonder koolzuur) of paardenbloemthee.