Natuurgeneeskundige massage

Massage kan beschouwd worden als een vorm van gestructureerd of therapeutisch aanraken. Massage bevestigt niet alleen het gevoel van mens-zijn, maar kan systematisch worden gebruikt om een gevoel van  ontspanning op te roepen en om spierspanning te verlichten.

Massage omvat vier basistechnieken: percussie, effleurage, petrisage en frottage of frictie.

Naast ontspanning kunnen deze technieken ook ingezet worden op een medicinale manier voor harmonisatie, revitalisatie, balancering en laten stromen van de levensenergie.

Integrale relaxatie kunnen we gebruiken als overkoepelende benaming van alle massagetechnieken: een totaal ontspanningsprogramma voor lichaam en geest.

Door de integratie van de spiritualiteit krijgen we een extra dimensie, die niet alleen tijdelijke ontspanning brengt, maar helpt bij de ontwikkeling van een diepere levensmotivatie en vervulling. Door deze diepere zingeving ontstaat er een nieuwe kracht die toelaat de stress in het dagelijks leven te relativeren en te hanteren.

We kunnen er de betekenis van leren inzien en ons ertegen wapenen. Massage brengt diepe lichamelijke rust, genieten en overgave om de spanning van de voorbije dagen te laten afvloeien. Leren bij jezelf te komen en de stilte van het eigen diepste zijn ontdekken staat centraal.

Traditionele massagetechnieken worden gecombineerd met de uitgangspunten van de holistische geneeswijze waarbij de mens als totaalwezen wordt beschouwd. De vitale levenskracht die door ons lichaam stroomt kan verzwakt zijn of zelfs gedeeltelijk geblokkeerd. Er ontstaat dan plaatselijk opeenhoping van energie en toxines (gifstoffen) die aanleiding kunnen geven tot een echte blokkade. Op de eerste plaats leer je bewust te worden van je blokkade en de betekenis te onderzoeken.

Daarna kan met een geëigende techniek weer balans gebracht worden door de energie weer te laten stromen en de toxines af te voeren.

Naast deze massagetechnieken kunnen er nog natuurgeneeskundige behandelingen eraan toegevoegd worden, zoals: oorkaarsen, nierkompressen en leverpakkingen.

Voor informatie van deze elementen kunt u op de desbetreffende link klikken.