Oorkaarsen

De magie van het vuur heeft ons al sinds de oertijd gefascineerd. Met de beheersing van dit element beschikt de mens over warmte en licht. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Sedert eeuwen zijn zij dan ook als natuurmiddel gebruikt en is in vele verschillende culturen toegepast.

Geschiedkundige wortels vinden wij terug bij de steppen volkeren van Siberië, in Azië en bij de Noord- en Zuid-Amerikaanse Indianen.
Oude rotsschilderingen tonen de toepassing van oorkaarsen bij inwijdingsrituelen en medicinale ceremonieën. .   

Door de Hopis, de oudste Pueblostam met een grote medische kennis en een hoge spiritualiteit, kwam dit gebruik weer naar Europa dank zij het professionele engagement van BIOSUN.

Martin Gashweseoma, een legendarische, traditionele Hopi-ouderling en bewaarder Van de Heilige Stenen Tafels van de Vuurclan. Sinds 1985 hebben steeds meer mensen in onze cultuur de weldoende werking van deze oeroude ceremonie leren kennen en waarderen.

Het actieve principe

Biosun gebruikt voor hun oorkaarsen uitsluitend zeer zuivere bijenwas, honingextract, traditionele Indiaanse kruiden zoals salie, johanneskruid, kamille en 100 % natuurlijke etherische aroma-essences.

Er wordt katoen gebruikt van de beste kwaliteit, d.w.z. geen bestrijdingsmiddelen op het veld en geen chemische behandeling bij de verwerking. De verschillen in kleur en lengte ziet Biosun als kwaliteitsnorm van handenarbeid en als bijzondere eigenschap aan dit fijne product.

Biosun Oorkaarsen worden getest door onafhankelijke instituten.
Het zijn goedgekeurde producten naar de EU richtlijnen 93/42.

Biosun Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies.
Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een “bevrijdend” aanvoelende drukregeling in het oor- voorhoofd- en bijholten gebied.

Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied. Spontaan kan dit ook een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus.

Bovendien geeft deze ceremonie een heerlijk gevoel van ontspanning.
Een zeldzame gewaarwording van geluk en geborgenheid.

Steeds meer tevreden klanten over de hele wereld gebruiken Biosun Oorkaarsen. De brandmarkering en de veiligheidsfilter maken het gebruik gemakkelijk en zeker.

Wanneer wordt het gebruik van oorkaarsen afgeraden?

  • Bij een geperforeerd trommelvlies, implantaten van de middenoorbeentjes, acute oorontstekingen en huidaandoeningen van oor en gehoorgang is een behandeling met oorkaarsen in het algemeen af te raden.
  • Als u chronische of acute klachten hebt of u bent niet zeker dat een oorkaars behandeling wel goed voor u is; kunt u mij altijd om advies vragen. 
  • Uiterst zelden is er sprake van een allergische reactie, die zich kan uiten door jeuk en snel te verhelpen is met oordruppels.
  • Het gebruik van oorkaarsen gebeurt principieel op eigen verantwoordelijkheid.

Hoe verloopt de behandeling:

  • De niet brandende kant van de oorkaars wordt verticaal in het oor geplaatst met een lichte draaiende beweging en met een zachte druk naar beneden om de gehoorgang volledig af te sluiten.
  • De oorkaars is goed geplaatst als er geen rook  komt uit de gehoorgang en er een fijn knetterend geluid wordt waargenomen.
  • De handen van de masseur rusten over het oor van de cliënt, de oorkaars geklemd tussen de vingers, dit geeft een gevoel van bescherming en geborgenheid. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten per oor.
  • Ik behandel steeds beide oren, oor na oor, zodat men het energetisch evenwicht verzekert. Na het verwijderen van de oorkaars maak ik het oor lichtjes schoon met St. Janskruid olie.
  • Een aansluitende rustperiode van ca.15-30 min ondersteunt zeer positief de nawerking. Ook hier kan een zachte achtergrondmuziek en geur aroma’s de sfeer alleen nog maar verbeteren.